Spørgsmål og svar

Spørgsmål og svar - FAQ

Få svar på dine spørgsmål om fjernelse af tatoveringer.

Q: Kan en tatovering fjernes helt?

A:  Normalt kan en sort tatovering fjernes 100 %, hvis den ikke er stukket for dybt. Og hvis blækket ikke er overdosseret med kemikalier. Det er bare et spørgsmål om hvor mange behandlinger den kræver og det er MEGET individuelt. 

Q: Hvem kan ikke behandles?

A: Gravide og ammende behandler vi ikke pga. manglen på undersøgelser, der frikender, at der kan være bivirkninger for fostre og spædbørn. Bliver du gravid undervejs i behandlingen, må du således tage en pause fra forløbet, så dit barn ikke risikerer at tage skade af farvepartiklerne fra tatoveringen.

Vi tager desuden forbehold for at fjerne tatoveringer på patienter med diabetes, folk med dårligt blodomløb og mennesker med dårligt immunforsvar. Det gør vi, da helingsprocessen ikke er af normal længde.

Processen, hvor kroppen renser sig for farvepartikler, påvirkes af, hvorvidt du har en god blodgennemstrømning. Har du dårligt blodomløb, tager vi forbehold for behandlingen. I enkelte tilfælde vil det blot give en længere behandlingstid. Andre personer må vi helt afvise, da vi altid sætter kundens sikkerhed først i vores arbejde.

Q: Hvor lang tid tager det at fjerne en tatovering?

A:  Det er en lang proces at fjerne en tatovering. Hvis din tatovering ligger meget overfladisk eller hvis den lavet mest som skygger, tager det under 1 år. Men er din tatovering dyb og massiv i farven, tager det sin tid, det kan nemt tage 2-3 år. Når du har får en laserbehandling sprænges blækket til mindre fragmenter. Det er dit immun system der sørger for at udskille blækket. Makrofager er en  celletype bestående af de hvideblodlemmer. Makrofager er de så kaldte ”skraldemænd” der rydder op når din krop har brug for det.  Det gør de også når du får en laserbehandling. Hos nogle mennesker arbejder de hurtigere end hos andre. Det kan hverken du eller vi ændre i. Der er ikke noget du kan gøre for at processen skal gå hurtigere.  Er du ryger kan det godt tager længere tid at fjerne en tatovering, da det påvirker blodcirkulation og immunforsvar.

Q: Gør det ondt at få fjernet en tatovering? A:  Ja, det gør ondt, men det er til at klare, behandlingen vare oftest kun få sekunder. Man kan sammenligne smerten med en elastik, der bliver sluppet mod huden. Nedkølningen af huden vil sørge for at tage meget af smerten. Du vil nogle gange føle en varme og let brændende fornemmelse efterfølgende. Denne fornemmelse er dog ikke nær så intens som under behandlingen, og vil meget hurtigt gå over. Det meste af ubehaget kan reduceres ved at smøre et tykt lag bedøvelses creme på en time inden behandlingen, og pakke området ind i husholdningsfilm.

Q: Kan man få allergiske reaktioner?

A:  Ja, i processen hvor blækket nedbrydes til små partikler, så kan kroppen danne histamin, som kan give allergiske reaktioner i form af rødme og ekstrem kløe. Dette modvirkes ved at indtage et antihistamin som fx. Benadryl.

Q: Kan jeg få min tatovering bleget, så der kan laves en cover-up tatovering?

A:  Mange vælger at tatovere oven på den gamle tatovering. Tit giver det desværre et mørkere resultat, da tatovøren skal fylde rigtig meget blæk i huden for at kunne dække den gamle. Efter at lasermaskiner er blevet så effektive, er flere tatovører nu begyndt at anbefale en blegning af tatoveringen inden en cover-up. På denne måde undgår du, at man stadig vil kunne se dele af den gamle tatovering, og meget mere frihed til at selv bestemme motivet. Dette kræver 2-5 laserbehandlinger, før den gamle tatovering er klar til at blive til et nyt, ønsket motiv.

Q: Er der risici?

A:  Behandlingen kan i sjældne tilfælde give ardannelse. Dog kan denne risiko nedsættes til et minimum ved at følge de råd du får om efterbehandling. Man kan risikere at få en hypopigmentering (afblegning) i forbindelse med at tatovering fjernes, men denne hypopigmentering vil  for det meste forsvinde med tiden. Du skal derfor undgå sol på området.Du kan forvente, at der kan gå op til 1-2 år efter behandlingens afslutning før huden bliver normal hvis hypopigmenterning opstår. Det er derfor vigtigt at undgå sol på tatoveringen mens du er i et behandlings forløb.

Q: Skal jeg undgå sol?

A:  Det er bedst helt at undgå sol fra du starter et behandlings forløb, til du afslutter det.

Men skal du på ferie kan du dække din tatovering til hvis du er i direkte sol. Hvis du ikke er i direkte sol er en solfactor 30-50 bedst. Dette gælder ved sorte tatoveringer.

Ved farver som rød, blå og grøn er rule number one – ingen sol overhovedet i dit behandlings forløb.  Huden har større risiko for hypopigmentering ved brug af det grønne lys og det bruges til disse farver. Når din tatovering er helt væk kan du igen tage sol på området.